School: Ros Cathail (Buachaillí)

Rosscahill, Co. Galway
Mícheál Mac Donnchadha

1. (continued from previous page)
    annsin é go fígheadóir tuaithe bhídís ag iarraidh an oirid seo. Céadaí a bheith aca sa deilbh an caoí is go mbéad leithead breágh ag an bhflainnín. Leadaidís den crann annsin e agus deanaís crios dhó ar a dtug-aidís eige.
    Tugaidís an eige agus an t-inneach ina ceirtlin chuig an bhfiadór go n-Deanadh sé Flacnín de.
    Ma thagann bean isteach i d-teach comhursan agus duine a beith a deilbh ann deireann sí.
    "Fuighleach dlúth agus gan aon easbaid inneach." An dá chrann a tugtar ar na maidí móra a bhíons na seasamh ar an urlár leis an mballa agus na maidí treasna ar na maidí a bhíos dul treasna ó chrann go crann
    Fígheann an figheadóir an t-inneach agus an dlút agus bhíonn an t-éadach déanta annsin deanann an Fhigeadoir bréidin freisin
    Éamonn Breathnach
    Doon, Co. Galway