Scoil: Scoil Chuimín (uimhir rolla 4786)

Pollagh, Co. Galway
Gearóid R. Ó Laidhigh

Fuair mé an t-amhrán seo (Seán O Duibhir an Ghleanna) ó
    Eamonn O Laidhigh, Polach, Roscathail, Co. na Gaillimhe

Ní raibh níos mo aige ná an meid ataá annseo agam. Acht nuar a bhí mé féin og is minic a chuala mé an t-amhrán seo ó Athair Eamuinn M Laidhigh. Seúmas O Laidhigh do bainm do seo. Tá sé basuighthe le fada an lá. Amhranuide breagh a bhí ann a thug an craobh agus an chuid duais (?) leis o Feis Ceóil na Gaillimhe go minic. Níl sa meid den amhran atá annseo agam acht giodaínín den amhran ar fad. Bhí an t-amhrán an fhada agus togha na Gaedhilge ann. Rinne mé mo dhiceall é fhágail ar fad acht cinn sé orm nios mó ná cuig cheatru seo d'fail. Nil an tamhran eile atá ins na leabhraibh sa gceanntar seo cor ar bith.
      1. poetry
    Eamonn Ó Laidigh