School: Cloch an Uabhair (roll number 14448)

Cloghanower, Co. Galway
Pádhraic Ó Gairbhín

1. Bhí beirt bhuachaillí ann fado. Oidhce amháin chuaidh siad amach. Siubhail siad chuig úbhall gorth. Ghoid siad go leor úbhall.
    Nuair a bhí an mála líonta acu chuaidh siad amach. Annsin shiubhail siad i bhfad leis na ubhall a roinnt cé'n áit a ndheachaidh siad acht isteach sa roilic. Bhí na buachaillí ag roinnt na n-úbhall agus is e seo an rud a bhí siad ag rádh an ceann seo dhuit sa, an ceann seo dhom sa. Cháill na buachaillí ubh ag an geata nuair a bhí siad ag teacht isteach.
    Bhí fear ag teacht suas an bóthar. Chuala sé na buachaillí ag rádh an ceann se dhuit-sa, an ceann seo dhom - sa. Dubhairt an fear leis féin
    Brighid Ní Aragadáin