School: An Ghráinseach, Eóchaill

Grange, Co. Waterford
Deaglán Ó Cuilliú

1. (continued from previous page)
    asal agus rith an t-asal abhaile agus nuair a chuaidh an t-asal isteach abhaile tháinigh an bean amach go dtí an doras agus d'fhiafruigh sí de cá raibh an t-asal.Shíl sí gurbh é an fear a bhí ann agus dúirt an t-asal léithe go raibh an fear marbh.
    Ansan fuair an bean bás ag an doras.
  2. Bíonn an Bean Sidhe ag imeacht cúpla uair san bliain. Bhí tigh áit éigin agus bhí bean tinn ann ach an oíche seo nuair a bhí na daoine eile á rá na bpaidreacha d'éirigh ceann acu agus dúirt sé leo go raibh duine éigin amuigh ag an geata agus thug sí trí scréach agus níor d'airigh aoinne eile í ach an fear sin agus an t-seachtain ina dhiaidh sin fuair an bean bás.
    Peig Mheachair