School: Maol an Chóirne, An Rinn

Maoil an Choirnigh, Co. Waterford
Pilib Ó Foghlú

1. (continued from previous page)
    Bhí sé a dó dhéag a chlog d'imigh sé amach. D'airigh sé ceól binn do fheach sé timpeall ní fheacha sé aoinne tar éis tamaill chonaic sé solas ag teacht níor chuir sé aon suim ann. Chonaic sé rud bán ag teacht na chuimhne do thit sé marbh ar an mbóthar.
  2. Bhí fear ann fadó agus chuaidh sé go dtí an aonach lá amháin agus nuair a bhí sé gairid a bheith leath-slí do thit an capall ar an mbóthar.
    Do éirigh sé arís agus bhí sé ag imeacht leis ba ait leis cad a bhí ar an gcapall. Do bhí sé bacach agus dúirt sé níl dada ar sin. Nuair a bhí sé gairid don abhaile féin do thit an capall ar an mbóthar. Bhí té agus rudaí eile aige. Do thit an té ar an mbóthar agus do briseadh an páipéar a bhí timpeall air.
    Máire Ní Dhonnabháin
    Cnocán an Phaoraigh Íochtarach, Co. Waterford