School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do bhíodh ana bhuidheachas ar gach aoinne air mar do dheisígheadh sé na bróga go maith agus go deas. Ní raibh sé ró saor ná ró dhaor agus do dheisígheadh sé iad do gach saghas duine idir bocht agus saidhbhir, beag agus mór.
    Do bhí siopa mór aige leis agus do bhí sé ag díol gach saghas ruda ann. Do bhí sé ag díol té agus siúcre, tobach, min, agus plúr, agus alán rudaí eile mar sin.
    Do bhíodh gach an cuid is mó des na daoine ag dul isteach chuige ag cheannach uaidh agus do bhíodh margaidhe breághtha aige leis.
    Do bhí sé pósta agus isé an ainm a bhí air a bhean ná Máire Ní Chuíll agus bean mhaith macánta do b-eadh í.
    Máire Ní Críodáin
    Bn Uí Críodáin