Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Tímpeall dhá bhiadhain na dhiaidh sin do phós inghean an máighistir agus isé an ainim a bhí uirthe ná Peiggí agus do phós sí fear dár b'ainim do Paddy.
    Do cómhnuig an máighistir scoile leó as san amach. Do bhí pósadh acu agus do bhí gach aoinne a bhí tímpeall na h-áite ann agus do bhíodar go léir go meidhreach.
    Do bhí gach aoinne ag rínnce agus ag amhrán agus ag ól agus do bhí gach saghas spóirt acu. Do bhí an sean-mhaighistir féin ag rínnce le cailín dár di Peiggí Ban.
    Lánamha deasa do b'eadh an beirt a pósadh. Do fuair gach aoinne braon den fuisge agus den pórtar agus do fuair Seán na nGé feín cuid di cómh maith le h-aoinne.
    Do bhí sé geall leis ar meisge agus do thosnuig sé ag [?]amhrán
    M. Ní Críodáin