Scoil: Clochar na Trócaire, Roscomáin

Ros Comáin, Co. Ros Comáin
An tSr. M. Fionnbharra

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    duine ar bith annseo le Aifreann a fhreastáil". Tháinig an sagart síos go dtí an Seipéal agus arsa sé "Tá mise annseo. Cérbhh é an duine ach an t-Athair De Róiste a tháinig arais chun an t-Aifreann a léigheamh. Leigh sé an Aifreann agus nuair a raibh sé críocnuighthe chuaidh sé amach tré bárr an Teach agus ní fhacha an sagart é arís.
    Bhí beirt fear ag dul chuig aonach maidin amháin. Nuair a bhíodar ag dul thar an teach seo tháinig cáirt amach tré geata an tighe. Bhí capaill faoi. Ní raibh aon ceann air agus ní raibh ceann ar an tiomanaidhe ach an oiread. Chuaidh an cáirt as radarc an beirt agus cúpla la ina diaidh sin fuair duine aca bas. Deirtear ina dhiaidh gur comharla dá bas a b'eadh sin.
    Antoine O' Ceallaigh