Scoil: Gort na Scairbhe (uimhir rolla 14902)

Gort na Scairbhe, Co. Chiarraí
Seán Ó Cobhthaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mar a bhíodh sé. Rop sí an tlú isteach tré na suile aige agus chuir an cat sgread as ar nós seana mná agus rith sé amach an dorus.
    Rith an bhean amach 'na dhiaidh agus chonnaic sí é ag rith isteach tré fhuinneóíg tighe bhig a bhí ag Seana bhean a bhí ag marachtaint inaice na háite.
    Rith sí féin agus amach go dtí an tig bhuaileadar ar an dorus ach níor oscail an bhean an dorus dóibh. Bhuaileadar an dorus isteach agus bhí an Seana Bhean ann agus a suile dóighte amach as a ceann. Do bé sin an cat a bhí sa cró.
    Bhí tubán mór ar thaobh an úrlaír agus ropa fada aníos ó bharra an tighe agus bainne ag tuitim isteach sa tobán tré an rópa.