Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean (uimhir rolla 538)

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Máire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mná boichte agus d`fhiafruigh sé dí an raibh fhios aice aon áit a gheobhadh sé obair. Dubhairt sí leis suidhe síos godtí go dtiocfadh fear a tighe isteach mar go raibh sé ag obair san tigh mor- sin tigh a dhriofiúr. Do shuidh sé síos agus chománadar agus seanacuidheacht godtí go dtáinig fear a tighe isteach. Annsan d`fhiafrigh sé den bhfear an bhféadfadh sé aon obair d`fhághail in aon áit timcheall na h-áite sin. Dubhairt sé leis fanacht go maidin agus go bhfaigheadh sé obair dó, agus do dhein an stróinseár amhlaidh. Maidin lá'r na mháireach do chuaidh in bheirt aca go dtí an tigh mór agus fuaireadar obair ann. Is ins an sgiobóil a bhí an stróinseár ag obair an lá san. I lár an lae do ghaibh muc reamhar thar an doras agus do sháith sé píce innti agus do mhairbh sé í. Annsan thug sé isteach
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Bean Uí Mhuircheartaigh