Scoil: Garbh Fhearáin (Garrafrauns) (uimhir rolla 13155)

Na Garfráin, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Fionnagáin

Ar an leathanach seo

1. (Fuaireas an paidir seo a leanas o mo mháthair fhéin - Beannact Dé le n-a h-anam. Fuair sí bás i mbliadhain ó shoin in aois a deich mbliadain is trí scór. Measaim nac raibh oidhche nár dhubhairt sí an paidir seo tar éis an Paidrín a bheith ráidhte.
    Seán Ó Fionnagáin O.S. Dúnmór)

Ofráilim suas sailm glórmhar na marbh go duthract le h-anam mairbh an domhain go speisialta le h-anam ar n-aithreaca, ár máithreacha, ar ndeabhrathaireaca is ár ndeirbhsiuireacha, le h-anam gac créátúr nac bhfuil duine acu a ghuidhfeas ar a shon.
    "Sa doimhnidis sin sgreadaim ort-sa a Thighearna: ó Tighearna éist le mo ghlór.
    Go dtugaidh do chluas aire do mo ghuidhe, má breithnigheann tú mo loctai a Thighearna, ó Thighearna cé éalónas é.
    De réir do dhlige tá mo shúil leat-sa a Thighearna Dia, muinighim m'anam in do bhriathraibh Dócas m'anam in ár dTighearna. O eirigh madine
    Seán Ó Fionnagáin
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)