Scoil: An Cnoc (Leitir Mór)

An Cnoc, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Bríd Puirséal Máire, Bean Uí Dhuibheagáin

Ar an leathanach seo

1. I (a) Bhí sgoil annseo agus bhí sé níos mó ná an sgoil seo atá ann anois. bhí g oleór daoine ag an sgoil sin. 'Sa deire thuit an ceann do agus bhí sé an t-sean agus bliain amháin chuaidh go leór daoine agus tharraingt siad clocha as agus rinne siad ansgoil seo agus ní rinne séadh é chomh mór leis an sgoil abhí aca an chéad uair.
    (b) Bhí Sgoil eile inaice Aill na Cruimine teach ceann tuighe abhí ánn. Bhí sé ceithre sgór bliadna ann.
    II 'Sé an sórt sgoil abhí ann 'sa gCnoc fadó sgoil ceann tuighe agus sé'n áit a raibh sé deanta inaice teach an Mháighistreáis direach 'san áit amach ar aghaidh an gheata.
    Sé'n sórt dorais abhí air clár agus maide taobh istigh le é
        1. foirgnimh