Scoil: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. na Gaillimhe
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. (gan teideal) (ar lean)

Bhí beirt dhearbhratháir ann fadó agus Domhnaill agus Diarmaid a b'ainm dhóibh.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    teach ósta d'isligh sé do'n chapall agus chuaidh sé isteach agus cé bheadh istigh roimhe acht triúr fear ag imirt cártaí. Thoisigh Domhnall ag imthirt leó agus níor stop sé coidhchinn ná go deó nó gur chaill se luach an cáirr coirche. Tháinich sé abhaile agus é saghach brónach dó fhéin.
    Bhí an mháthair amuigh roimhe ag iarraidh an airgid agus sé é an leith-sgéal a thug Domhnall dé na go n-iochfaidhe an coirce go léir le chéile. Chuaidh se chun an margadh an darna lá agus ar theacht ar ais dhó thar an teach ósta chaill sé an t-airgead mar an lá roimhe tháinich sé abhaile gus é an leath-Sgéal ceadhna aige an treas lá nuair a bhí sé
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Micheál Ó Féinneadha