School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Dhún na nGall
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    Tá creafóg an Chnuic istoigh againn fósta. Chonnachtas an Mhaighdeán Mhuire shiar ag Cnoc i gCo. Mhuigheó agus bhéireann na daoine creafóg leobhtha as an áit a chonnachtas í. Fuair leár daoine biseach ó aicideach leis an creafóig sin.
    Béireann na daoine uisge coisreachtha na bhaile on na tighthe a bíonn na stadanaí ann acht béireann siad na bhaile ón tSeipeal am ar bith é.
    Seo an tuige a gnídheann na daoine crosannaí Oidhche Feíle Brighdhe. Bhí Naomh Brígid ag dul un tSeipil agus cha rabh sí ro-mhait chóirighithe agus cha n-amharchadh a nduine uirthí ar chor ar bith, ach bhí a gcuid súil saidhthe aca ins na cailíní eile go deas agus bhí siad san cóirighithe. Bhí fhios ag
    Nóra Nic Ghiolla Cheara
    Dumhaigh Mhór, Co. Dhún na nGall