Scoil: Ceann an Largaigh (uimhir rolla 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Dhún na nGall
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus ag ceóil. Ghlac Sean eagla agus tharraing sé anuas ar an currach comh tapaidh agus thig leis. Chuir se amach an currach comh tapaidh agus thig lies, agus dimthigh leis go bhfeicfeadh sé cé bhí ann.
    Rith na daoine beaga isteach i charraig mhór; thosuigh an ceól arís agus ghlac Seán eagla arí. Ar shiubhal leis an méid a bhí in a chorp, mar bhí fhíos aige gur sidheóghaí a bhí ann. Nuair a bhí se ag imhteacht ní thiocfadh leis an churrac a thógáil leis an eagla, agus bhí an t-allus ag rith leis.
    Chuaidh sé na bhaile fá coinne cuideachta a fhagháil. Chuaidh sé suas go dtí a teach fhéin, agus nuair a tháinig sé anuas arís bhí an currach
    Roisé Ní Bhuadhaigh
    Seán Ó Laoghóg