Scoil: An Sealgán (uimhir rolla 6781)

An Sealgán Beag, Co. Dhún na nGall
Róis Ní Bhraonáin

1. Scéal (ar lean)

Am amháin bhí Ar Slánuightheor istoigh ag fear, agus d'innis sé dó go mbíodh móran daoineadh bocht aige, agus nacg rabh dadaidh aige le tabhairt daobhtha.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    an-iongantas in seo, go bhfuair seisean leath-choróin, agus nach bhfuair an té a shílfeá a mbeadh déirce i dhith air a leath-phighinn. D’innis sé an sgéal dó ar Slánuighteor. Sé a dubhairt seisean nach rabh deirce ar bith i dith ar an t-sean fhear, nó go rabh a saígh aige acht nach leigeadh an t-árach dó é a catham, acht nach rabh dadaidh ag an fhear óg, nó sé mar tá bacach níl sé fá choinne lóna ar bith a dheanamh. Cuartadh an sean fhear agus bhí £300 fuaighthe dó a chuid eadaigh; go fuí a bhearad nach rabh cupla punt ann, acht ní rabh dadaidh ag an bhacach óg.
    AT0785: Who Ate the Lamb's Heart?
    Prionnseas Ua Braonáin