Scoil: Béal an Mhuirthid (C.) (uimhir rolla 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    I rith an ama sin tháinig Naomh Pádhraic go h-Éirinn. Bhí naomh ar Innis Glóíre darbh ainm dó MochChaomhóg; chuala sé an ceol áluinn dá canadh ag clann Lir. Labhair sé leó. D'innis siad a sgéal dó. Thug sé i dtír iad agus mhuín sé an creideamh Fíor dhóíb.
    Nuair chuala Deoch go raibh na h-Éalaí ag Mochamhóg chuir sí a fear chéile Lairgén chun iad a thabhairt aice. Ní raibh an naomh sásta scaramhaint leó agus annsin tug an Rí ar an slabradh airgid a bhíghá gceangailt. Bhris an slabhradh agus ar an bpoinnte tháinig athrú croi ortha. Bhí sean-bhean
    Sorcha Bean Uí Náraidhe