Scoil: Partraighe (uimhir rolla 15007)

Partraí, Co. Mhaigh Eo
Ml. Ó Aódhráin

Ar an leathanach seo

1. Bhíodh fear ag dul thart annseo gar do chéad bliadhain o shoin. Brady a bhí mar ainm air. Ceannaidhe a bhí ann. Bhíodh sé ag díol síoda , stocaí agus eile agus bhíodh sé sin daor . Cuirfead sé faoi í dteach Séumais Uí h-Eisín í Carrawina nuair a thigead sé an bealach agus ní raibh fhios ag muinntir an tighe ar bhfiú pingin é agus thugaidís lóisdín dhó . Uair a tháinig sé fuair sé bás ann agus na mná a bhí ghá fheistíu le cur ós cionn cláir dubhradar le'n a chéile dearcadh ar an mála féachaint a mbeadh tada ann agus rinne agus fuair siad £100 ( seic).
    M. S. Ó hÓdhráin
    Tomás Stundúin