Scoil: Clochar na Trócaire, Baile Fhiacháin

Baile Uí Fhiacháin, Co. Mhaigh Eo
An tSr Padraig

Eidhean ag eascar id stuaigh
    Neanntóg ruadh id urlár úir
    In aimhdheoin an Eidhin is na neanntóige is éasgaidh an séipéal d'aithint, mar tá na h-altóirí ar fagháil fós. Os comhair na priomh altórach atá uaigh an Athar Mhic Suibhne a crochadh le saigdhiúirí am na bhfrannach. (Os comhair altórach eile) In aice leis de réir an t-seancuidhe tá uaigh an Chléirigh, duine des na ceathrar maighistirí. Os comhair alórach eile tá beirt bhan riaghalta curtha. Tá fotharaigh an clochair so-fheicthe gan idir é agus an mhainigthir ach garrdha. Timcheall ceathramha míle ón gclocar tá oileán na mna-riaghalta, ar an taobh thoir ó thuaidh, agus timcheall ceathramha míle ar an taobh thoir ó theas tá tobar beannuighthe. Taobh leis an gclochar tá tobar beannuighthe eile ar a dtugtar tobar Naoimh Bháirbre.