School: Glashaboy (roll number 10569)

Glashaboy North, Co. Cork
Liam Ó Leighin

1. (continued from previous page)
    neamh mar gheall ar na daoine go léir do marbhuig sé. Dubhairt art go raghadh sé mar nár dhein sé díogbhail d'aoinne ac do na d'áoinne a dhein dioghbháil do fein.
    Dubhairt an sagart gellamhaint a thabhairt dó go dtagad sé ar-ais arís agus do inniócadh sé dó cá raibh sé. Do dhein Art amhlaig. Do bhí an sagart ag caoimhneamh ar feadh míosa
    Oidhche amháin do bhí sé ag teacht abhaile tar-eis an oladh deirneach a tabairt do dhuine éigean. Do léim caphall amac thar an claidhe agus cé bhí inairde air ac art agus inis sé dhó go raibh sé ar neamh d'imig sé ansan agus fagadh rían crubh an capall ar an cloc agus ta sé ann fós.
    Is ón cloc sin do fuair baile na gCloc a ainm