School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do bhí an Sagart ag cainnt agus ag cainnt agus do bhí ananfearg ar na daoine nár dhein an liúig. Do bhí na mná ar an dtaobh clé agus na fir ar an dtaobh dheis agus do sheas duine des na mná suas agus do bhí sí ag tabhairt seanmóin uaithe cómh maith.
    Do cuaidh sí suas ar an althóir agus dubhairt sí mar seo, - Ní ón dtaobh clé a tainig an liúig san in aon chor is ón dtaobh dheis.
    Nuair a airig an pobal é sin do sheasrtadar go leir ar gairidhe agus do tháinig sí anuas as an althóir. Do bhí ana fhearg ar an Sagart agus do chuaidh sé anairde ar an altóir airís agus dubhairt más mar sin é iseadh is fearr isead is luaithe a stopfar é. Do tháinig an sagart anuas agus do críochnuig san an t--Aifreann.
    M. Ní Críodáin
    S. Ó Liatháin