Scoil: Gleann Cotáin (uimhir rolla 12822)

Glancuttaun Upper, Co. Kerry
Liam de Longphort

Ar an leathanach seo

1. Fadó nuair a dheineadh na daoine coinnlí agus a lán rudaí eile dóibh féin. Ar dtús do ghéibhróis géin bóg agus annsan do churidís ós cionn na teine é chun go leaghadh sé. Annsan do ghéibhrdís píosa téide agus chuiridís isteach i múnla é agus chuiridís an géir isteach timcheall na téide ar gach taobh agus bhíodh se déanta.
  2. Do dheinidís gallúnach cóin maith. Do ghéibhidís blonaigh agus súigh feola, aol agus uibhe agus do bhéirbhidís i gcorchan i dteanntha a chéile iad. Annsan do chuiridís in ártach éigin é chun go mbeadh sé fuar. Annsan ghearraidís suas é i mblochaibh móra agus annsan bhíodh sé críóchnuighthe.