School: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. Galway
P. Ó Maille

1. (continued from previous page)
    sé go dtiocfadh sé an lá dar gcionn. Bhí Maolra Ó Caomhanaigh a dul abhaile le tuitim na hoidhche agus bhí a bhealach le taobh an oisbideil ar bóthar Páirc an Ghuail an taobh seo den Fháirche Theasduigh adhbhar dorais uaidh agus thug sé leis an conra
    Tháinic Bed Mhór sgatamh in a dhiaidh sin ach b'eigin dí an corp a fhágail annsin go bfaghadh sí conra ar maidin.
    Níor theasduigh an conra mar dheirigh an fear as an meirbhthean am eicín i gcathamh na hoidhche.
    Chuala mé an sgéal seo freisin ó Thomás Breathnach O.S. Dubhairt sé go bhfaca 'athair an fear a bualadh báire aris ar Páirc an Linsigh. Bhí sean fear sa lathair an la ceadna agus dubhairt sé leis "Bí buidheach do Wiley a goid do chonra."
    Bí píosa den conra len aithneactáil i ndoras Sheaghain Wiley go dtí le goirid.
      1. poetry