School: Cushatrough (roll number 14986)

Cushatrough, Co. Galway
Máire, Bean Uí Ghoilidhe

1. Coirighim an leabaidh in Ainm an Athair agus an Mhich agus an Spioraid Naoimh. I n-onorughadh don oidhche a geineadh mé don oidhche a rugadh mé 's dhon oidhche a baisteadh mé agus in onorghadh dhuit a Mhic Dé.
    'Is deas é do phaidir a Mháthair'
    'O a mhich shil mé nach dtiocfá go lá'
    Níl aon duine adearfas do Phaidir a mháthair tri huaise léis luighe dó nach bfuil na Flaithis le fághail aige agus ni baoghal dhó droch aisne.
    Dia dár sábháil is a Mháthair go bfuighimíd bás in Éirinn: A Íosa a aon Mhic. A Athair an Uain a thug ofráil do Dhia, dár gceannacht go cruaidh bí nár n-éadain bí nár ndiaidh agus bí nár n-aice
    Feithchín Breathnach
    Máire Bean an Bhreathnaigh