School: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (no title) (continued)

Bhí rí in Éirinn fadó ó shin agus bhí aon mhac amháin aige.

(continued from previous page)
    agus deirígh sé dhé leimh ardh aigeantha agus chuir sé cós sán sthioroip agus fuaír sé an diallaith. Rug sé ar an tsgeán in-a lamh agus thugh sé a h-agaidh ar a gcathair agus cleasáil sí amach gan motion moseamh. Tiomháin sé leís treasna í chuile aith go dtainigh sé isteach go dteach an duine uasail go raibh sé ag obaír dhó. Fuaír an maigisthir amach agus bhaín sé hata amach agus fuaír sé pardhun aighe nó cé ní nó ceardh a teastuigh uaid. Ní feidhir arsa mach righ n-Eireánn mach righ n-aithigheánn tú dó ma buachaill bhó. Is mé ar seiséan agus is mé ar mharbhuigh agus an truír fathaigh. Ní feidhir gúr tú ata ann arsa maighisthir ar seiseán.
    Is mé ar seiseán. Bronaimh suás anóis duthaigh na bfathaigh dhuithse ar