School: Scoil Bhríge Naofa (An Cheathrú Bheag)

Carrowbeg, Co. Galway
Teachers:
Máire Ní Loideáin Nóra, Bean Uí Longhaile

a chodladh. Ni raibh aon áit ag an sean-fhear a gcóireócadh sé leabadh do Reaftuire. Bí rópa fraoigh caite sa gcoirnéal acú le h-aghaidh na
    teisneadh.Thosuigh an sean-fear ag socrú an fhraoigh. Scar sé cúpla mála ós a cionn. Nuair a bí sé ag socrú na leapian do Reaftuire labhair duine dé'n chlan mhac thiar sé seomra.
    "Cloisfidh tú tuille fós" adeir sé "faoi an leabaidh." Sheas Reaftuirí suas. Bhain sé di a casóg ag dul a códhladh. "Tá mé fiche blian d'aois" adeir sé " agus cuid maith míosanna le chois. Shiubhai mé cuid mhaith de'n tír bocht agus noicht. Is iomdha áit ar chuid mé de mo dul síos agus tar éis
    Gráinne Ní Cheallaigh
    Aucloggeen, Co. Galway