School: Scoil Bhríge Naofa (An Cheathrú Bheag)

Carrowbeg, Co. Galway
Teachers:
Máire Ní Loideáin Nóra, Bean Uí Longhaile

1. (continued from previous page)
    go leór airgid ar an mbord acú. “Is feárr dhúinn dul isteach,” arsan cat. Chuaidh siad isteach go dtí an teach. Nuair a tháinig siad go dtí an doras, thosuigh siad ag béiceadh. Bhuail an reithe an doras le na chloigeann. As go bráthach leis na fir a bhí ins an teach le faitchíos, agus d'fhág siad an t-airgead ar an mbord in a ndiaidh. Chuaidh Cormac agus a chuideachta féin isteach. Bhailigh Cormac an t-airgead leis agus chuir sé in a mhála é. Shín Cormac le taobh na teineadh, agus chuir sé an mála airgid faoi a cheann. Chuaidh an cat siar i bpúirín 'na luighe. Chuaidh an coileach suas i n-aice leis an doras. Chuaidh an ganndal agus an reithe taobh amuigh ar an tsráid. Nuair a bhí sé in a lá ar
    AT0130: The Animals in Night Quarters
    Máire Ní Ghloinn