School: Leitir Machaire (roll number 13370)

Lettermaghera South, Co. Mayo
Máiréad Ní Shnoidigh

1. (no title) (continued)

Doghearr an fear áirithe seo an sgeach gheal a bhí in áit clúduighthe - i bhfolach.

(continued from previous page)
    h-America; chuireadh ar bord luinge é ach go díreach nuair a bhí sé ar tí a chos do chur ar bord luinge cé bhí taobh leis ach an franncach.
    Bhoil bhí sé sa mbád leis an t-am go léir. nuair do chuir sé a chos ar thalamh tirm ar an taobh eile cé bhí cois leis ach an franncach. Rith sé ar ais arís agus do léim sé ar an mbád arís, ach do léim an franncach isteach leis. D’fill sé arís go dtí an tír seo agus cé go raibh sé dona go leor ag fághail na tíre bhí sé seacht n-uaire níos measa ag teacht ar ais. Bhí truaigh ag gach aoinne dhó ach ní raibh aon leigheas ag teacht. Faoi dheireadh tháinig sean bhean isteach lá agus
    Múinteoir
    Bean de Búrca