School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal (continued)

Fá thuirim céad go leith bliadhain o shoin bhí fear darbh' ainm de Ross na chomhnuidhe i mBaile Uí Thighearnain. ...

(continued from previous page)
    Nuair a thainig an t-Earrach thoisigh an dá pháirte ag saoradh an talamh agus dhá sheiseara agus treabhadh ar an iomaire amáin; bhí sé mar a gceadna nuair a thoisigh siad a chur an pór. Fear aca ag cur choirce agus féar acu ag cur eornan. Agus nuair a tháinig an Fogmhar, an fear is mó a bheadh aige bhí sé mar a gceadna ag baint na bpreátaí, agus mhair siad mar sin rith tamaill fada gur roinneadh an baile eotarra. Fuair Síol Siadhail agus clann t-Suibhne seilbh ar an baile leath ar leath.
    Anna Nich Suibhne
    Tulaigh na Dála, Co. Donegal