School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    bheireann duine dé'n chlann darbh ainm Brighid isteach na figheacha agus bruigheann siad na preataí bruighthe ar na figheacha.
    Píosaí éadaighe: Fágtar amuigh giota éadaighe ar a dtugtar brat Brighde air ach níor chuala mé iomrádh ariamh ar chrios Bhrighde.
    Uisce as toibreacha beannu: Nuair a bíonn na stadanna i dteach coisreacann an sagart uisce agus bheireann daoine buideál dé'n uisce coisreachta leo 'na bhaile.
    Tá áit i gCo. Mhuigheó agus téigheann daoine ann achan bhliadhain i n-áit ar tháisbeán an Mhaighdean Mhuire í fh éín agus Naomh Séan agus Naomh Séamus, agus gheobhann daoine uisge agus creafóg leo as agus deirtear go bhfuil leigheas ann. Fuair daoine leigheasanna ann.
    Siubhán Ní Fhríghil
    Tulaigh Chonaill, Co. Donegal