School: Béal an Átha Móir (roll number 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    sin tháinig conair anuas an t-simléir agus fagadh na luighe é i lár an urláir. Léim an fear a bhí istigh ina sheasamh, bhain an clár de’n chonair agus d’éirigh an fear a bhí ins an chonair ina sheasamh agus dubhairt. “Bhí mise mo comhnuidhe annseo am amháin agus an timthire a bhí agam mharbh sé mé. Innseochaidh mise duit an áit a bhfuil sé ina chomhnuidhe agus gabh thusa ar maidin amárach agus croch é. Tá pota óir i bhfolach thoir annsin os cionn an chaisleáin agus thig leatsa an t-ór sin a fhághail.
    Nuair a bhí iomlán ráidhte aige luighe sé síos ins an chonair arais agus fuair sé bás agus d’imigh an chonair suas an t-simléir.
    An maidin lá thar na bharach chuaidh an fear seó go dtí an bheiric agus d’innis sé an sgéal do na gardaí. Chuaidh siad agus chroch siad an fear. Chuaidh sé annsin go dtí an áit a rabh an t-ór agus fuair sé é agus ní rabh sé lá
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Brighid Ní Chailín