School: Druim na Croise (roll number 10672)

Drumnacross, Co. Donegal
Alasdar Mac Daidhir

1. (continued from previous page)
    n-éadan. Bhí an fear seo ina thalúir ag bhí droch-ainm do'n mnaoi ar an fear mar bhí, "Talúir na Míol". Níor mhaith leis an fear a t-ainm seo beith sgairteadh air. Lá amháin thug sé leis bhean síos go dtí an abhainn agus thug sé amach i bád í. Nuair a bhí siad amuigh i lár an abhainn dubhairt an fear go báthadh sé í muna stadfadh sí ag sgairteadh "Tailúir na Míol" air. Ní rabh maith ar bith do, agus sa deireadh caith sé í isteach ins an ábhainn í. Thainig sí suas agus sgairt sí "Táilúir na Míol" ar an fear. Tainig sí suas arais agus sgairt sí "Tailúir na Míol" ar arais. Nuair a chuaidh sí síos ní rabh sí abalta é a sgairteadh an treas uair agus chuir sí a bheirt laimhe suas mar beadh sí ag marbadh na míol agus annsin chuaidh an fear 'un abhaile.
    AT1365B: Cutting with the Knife or the Scissors