School: Straleel (roll number 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. Bhí fear as Srathlaoighfheoil ar bruach ná h-abhana ag báint féar lá. Chonnaic sé easóg agus coinín ag tróid. Sá deireadh buaileadh an coinín agus marbh an easog é. Annsin rith an fear indiaidh an easog agus bhain sé an coinín as a bheal agus thug sé abhaile é. Annsin bhain sé an croiceann dé agus chait sé amach ná putogaí ar an carn aoiligh agus bhí sé ag dul a cur an coinín sá phota nuair a fuair sé amach gur Dia Aoine a bhí ann. Annsin thosuigh an cat an madadh ag ithe ná putogaí agús fuair an béirt aca bás. Sin comharta go bhfuil nimh i mbeal an easóg.
    Proinsias Ó Domhnaill
    Aindreás Mac Seaghain