School: Straleel (roll number 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. (continued from previous page)
    an bháis. O dhuine boicht gan céille ná dean breág le Muire acht umhlaigh do’n Cré as do na cúig féilte Mhuire Glac Comaoineach ag dílis Dé a’s beidh tú ag feasta Cros na n-Aingeal. Bhí Muire as a mhac s ag siubail amuigh san lá agus casadh doibh Pearsain do dhuine Naomhtha ins an Roim. Agus thairbhers sé dóibh nach deas breagh lá na brainnse óir. Níl an dhuine a chaitheas mo éideadh mar is comhair na beidh séal agam ar a anam ins an Ghlóir. O Mhaighdéan Mhuire a’s sgathán na Glóire is leatsa a gnidhim mo casaid maidean a’s trathnona. Is tú a bhíos ag dul romham le mo chur ar an eolais. Go Phobaill na h-Adroidh an áit a seilstear deora. Ó líon mo chroidhe le gradh ar an Athár a’s gnídh mo lamha as smál an pheacaidh. Uair na grásta go rabh agam ar uair mo bháis as ar uair mo bháis go sabhlocaidh tú ar damnuidhe síorruidhe mé.
    Seán Ó Curraín
    Brighid Nig Fhionnghaille