School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí ceithre dearbhrathair in na gcomhnaidhe le céile i gcáisléan. Bhí mórán áirgid ag na dáoine seo.

(continued from previous page)
    leis an chapall a ceangail dubhairt an bhean go gcleanglochadh a ghruaig san é. Tharraing sí ribe amháin amach as a ceann. Chuir sí an ghruaig thart ar mhuineal an chapaill. Cheangail sí an capall ins an choirneal. D'iarr sí ar an fhear caidé'n fath a rabh sé ina seasamh ar an fhuinneog. Thoisigh an fear agus an bhean ag troid. D'iarr an fear ar an chapall theacht agus cuideadh leis. D'iarr an bhean ar an ghruaig a bhí thart ar mhuineal an capall, an capall a thachtadh leis sin thacht an gruaig an capall. Chuaidh an bhean síos go dtí an t-seomra agus sí anuas slat. Bhuail sí buille ar an féar leis an t-slat agus rinne sí cropan cloch de'n fhear. D'fhág sí an chloch síós ins an t-seomra. An oidhche i