School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí Rí agus Bhanrioghan ann agus bhí éan acu agus bhí chluimhreacha ar a rabh dath óir ar.

(continued from previous page)
    madadh a mhairbh an rí. Tháinig saighdiurí abhaile agus chuaidh siad go dtí áit a rabh an taibhse agus caidé bhí ann acht madadh dubh a bhí ina chomheadaigh don mhadadh a fuar bas. Agus dubhairt an an sagart duine ar bith a gheobhfas bás ní fheictear é níos mó. Ní rabh eagla ar bith air na saighdiuirí roimh an taibhse.
    Bhí fear ann uair amháin agus chroch sé é fhéin. Bhí bacach ann agus chuaidh sé isteach 'un toighe agus chuir sé síos teinidh ann agus bhí an toit ann. Bhí fear ag gabhail am ród fa choinne sagart. Thuit sé i laige. Nuair a tháinig sé abhaile agus d'inis sé an sgéal do na daoine. Chuaidh fear eile síos fá choinne an t-sagart agus bhí aige le gabhail go dtí dhá fhir anois. D'inis siad an sgéal do gur chroch fear é fhéin agus gur éirigh sé an marbh. Tháinig eagla ortha agus fuar siad gunna (chuaidh siad comhgarach)
  2. Scéal

Bhí fear ann uair amhain agus chroch sé é féin.