School: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mayo
Seán S. Ó Cróinín

1. (continued from previous page)
    Thainig oraibh nuair ata tú ag imtheacht mar sin "o" ar seisean ag caitheamh an mhala croicne dhe "Is iomfha croiceann a cuireann an oige de? Tháinic Séamus in a chomhnuidhe go Cill t-Séine nuair a bochtuigheadh é, & d'fan sé ann nó go bhfuair sé bás. Tá sé adh laicthe i gCill t-Séine nuair a bochtuigheadh e Tóigeadh leacht dhó & feart laoi air. Is dócha go bhfuil Doiminic adh laichthe ins an roilig céadna. Chumad ar mórán amhrán féiseamhasl.
    Bárr an t-Sléibhe A Mháire tá dí chéillidhe ort mar a dtigidh tú chun an t-sleibhe. Tá do theach breagh dhá dhéanam & seomra geal in a éadan an áit go mbéidhmíd