School: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mayo
Seán S. Ó Cróinín

1. (continued from previous page)
    ag trachtail ar do mhaoineas. Bhí éigeal chiúin ar clár ann agus an cláirseach dhá shíor spreagadh. Bhí dá réag de mná bána le mo grádsa a chuir a chlodladh.
    Bhí mo grádhsa ar an triúr a chuaidh síos go Cill Coinnigh i geallachain chun an Athar Pheadair agus é an aois trí fichid. Níor tháinic tú abhaile an lá sin mo léan géar fíor" níor tháinic. Nach truaigh sin bean óg in a aonraic ag a ceile ar bhárr na tuille.
    Níor mór lion-sa tusa Ríaghallaigh a bhéith in do cliabhán ag ríog.
    Maighdean chiúin chialaidhe agus a bheith ag réidhteach do cin ag ma thug tú gean is done a d'fhág tú le mo linn. D'Fág tú croidhe cráidhte ag d'athair ní airigheann do mháthair Bailightheóir
      1. poetry
    Áine Nic Oireachtaigh