School: Coill a' Bhaile (roll number 14064)

Killavally, Co. Mayo
Tadhg Mac Donnchú

1. Sean Líosanna
    Nior cuala mé araim móran cannre plé líosanna acu deirtear sa bprud ceann san gcomarsnan. Líos ar rugtar ari. Tá sí suiorce in an iarcúlra ar taobh bórán beag. Ní iareann duine ar bíth in aice leis mar deirtear go bhfuil mar síoega ann. Píosa talam ard ara ann agus tá sé cosaimh le cnocán ar amam go bhfuil cuma crinn air.
    Tá clairse caru timpeall air agus tá crainn ag fás ar an gclaipse. Deirtear gur sors igé a bí ann fadó ma mbród na sargouirí i bfolaic ann agus fuair cuid acu bás ann agus gurb iad sin na tamsaí ata lei feiceál ann go foill. Is minic a cíonn na daoine as an air seo solas ag dul ó air go háirins an líos sin. Tá farcios ar na daoine aon crann a baire ann ná é do reblú agus tá farcios a mba leis.
    Brighid Ní Séamraigh
    Cullentragh, Co. Mayo