Scoil: Moyvoughley (uimhir rolla 7249)

Suíomh:
Maigh Bhachla, Co. na hIarmhí
Múinteoir:
C. Ní Fhlannagáin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0743, Leathanach 107

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0743, Leathanach 107

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Moyvoughley
  2. XML Leathanach 107
  3. XML “Old Dwellings”
  4. XML “Bread Long Ago”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Bread can be made from every sort of corn meal. Oatmeal bread is baked on a giddle until it becomes as hard as a stone. When the people had their own teeth, they used to eat it.
    When the people of Eire were very poor they ate bread made from Indian meal. The people now - a - days prefer bread made from flour or wheat meal
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.