Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

céann aca agus bhísíad á radh "Anonn go Sasána "Dimtig an fear istéach .Fuair sé gíota admaidh agus dubhairt sé an rud ceadna.
    Com túisce is a dubhairt sé ná fóchla sín tháinig capall bán amach .Suidh an fear suas ar a dhruim agus ní fhada go raibh sé idteách ósda í Sásamna ,Chonnaic sé bosca mor agus bhí sé lán dé caipíní,Tóg gach sídheog caipín ach bhí gach céann ró bheag dón fear,Chonnaich sé hata deas ag croóchadh in airde.Chúir sé a láim súas cha tháinig chún é fhágháil núair a tháinig féar an tsíopa isteach,Do rúg sé aran bfhear agus dubhairt sé ha ha túsa ata ag góid gach rud uaim ,Dó thóg sé é go dtí an priosun agus bhí ann i gcóir mí,Annsín chuaidh sé go dtí an cúirt agus dob e an dlíghe a fuair sé ná é a croócadh,Tógfadh é chún a bheith crócadh ach sár a crochadh é dubhairt na gárdaí leis aon rud a bheadh ag taisteal uaidh go bhfuigheadh sé é ,Dubhairt sé go raibh an hata ag taistéal uaidh,
    Mícheál Ó Héalaigh