Scoil: Eidhneadh, Inis (uimhir rolla 14622)

Eidhneach, Co. an Chláir
Ss. Mac Gearachaigh

chómh h-aoste leis féin .Tar éis pósadh do chaitheadar an tam go léir go dtí meadhon-oidhche in Eidhneach ag ól.Bhí na daoine ag tabhairt aire do'n tigh agus dubharadar go ndéanfaidís seift éigin ortha.Do leagadar an bórd agus do dheineadaar gach rud réidhAnsan do cheangaladar córdaí agus súgáin treasna na cistineach ins gach áit i dtreó go mbéadh trioblóid ag an mbeirt nuair a thiocfaidís isteach.Ansan do mhúchadar an solus agus d'imthigeadar abhaile .Is dócha gur mor an trioblóid a bhi ag Tadhg agus a bhean a slighe a dhéanamh isteach nuair a thangadar tráth éigin san oidhche agus iad leath ar meisge.
  2. "Scéal Grinn"
    Do chómnuig fear i mBaile Átha Aodh uair amháin agus Tomás De Barra ab ainm dó. Tomás Riastárd a thugadh gach éinne air toisc gur Riastárd a athair.
    Máire Ní Éigeartaigh
    An Machaire, Co. an Chláir