Scoil: Ballyloghane, Caisleán Nua Thiar (uimhir rolla 8783)

Baile an Locháin, Co. Luimnigh
Múinteoirí:
S. Condún Úna Nic Ádhaimh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    isead é cun sgeil d'innist nuair is maith leis, ach dá mba rud é go raibh tú ag magadh fé ní innseochadh (?) sé aon sgéal duit. Sé an t-ainm athá air na Daítí O Spealáin, Baile 'n Aonaigh, Caisleán Nuadh Thiar i gConndae (?) Luimhnighe.
    Ní raibh niós mó tigthe ann fadó ná mar atá ann indiu. D'imthig clann amáin go tír eile as. Tá talamh maith ann tagann na prataí is an coirce go maith againn. Níl aon choill ann nó loch ach dhá srután. Tá cúpla boithre ann. B'é ceann acu an bóthar mór ó Eas Geibhthne go Mainstir na Féile fadó.
    Micéal Ó Mhuirtuile, Baile 'n Aonaigh
    Baile an Aonaigh, Co. Luimnigh