Scoil: Baile Mhúirne (C.) (uimhir rolla 15347)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Ach nuair a airig sé an dán san deirim leat nár cuaidh se go Cúil-Aodha ag imirt cártaí as san amach agus tháinig a chiall cuige. Tháinig sé abhaile agus bhí grádh aige (agus) le chailín agus do phósadar agus do mhaireadar go siothcánta agus go suaimhneasach.
    Siné mo sgéal-sa agus má tá bréagh ann bhíodh ní bhfhuaras dá bharr ach bróga gloinne agus gairtéirí bainne reamhair.
  2. Bhí Eoghan Ruadh ag an aonach agus nuair abhí sé ag teacht abhaile do casadh fear air agus d’fhiafruigh sé de conus a bhí an t-aonach, do fhreagair Eoghain Ruadh mar seo:-
    Do bhí caoire is uain ar coroinn ann
    A dúbhailt sin ar (buin) bhuin óig ann