School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    ag dul abhaile. Rug sé greim air agus do chuir sé in áirde ar a dhrom é agus thosnuig an buachaill ag liúithrig agus dubhairt sé leis stop nó go marbhóchadh sé é.
    Nuair a airig an buachaill é sin deirim-se leat gur stop sé agus nuair a stop do leig an buachaill síos é agus do rith sé abhaile chómh mear is abhí sé 'na chosaibh. D'fhiafhruig a mháthair de cá raibh sé agus d'innis sé an sgéal go léir dí, conus mar abhí sé ag an roilig agus gur chuireadh amach as é. Chuaidh sé a chodladh agus ní raibh sé abhfad 'na chodladh nuair a luigh duine éigin isteach sa leabaidh cuige agus dhúisig sé as a chodladh é agus ní raibh aoinne ann nuair a dhúisig sé ach is amhlaidh abhí a mháthair ag glaodhach air i gcóír a bhreicfeasta agus do mhaireadar go séimh suaimhneasach as san amach.
    Nóirín Ní Dhuinnín
    Baile Mhic Íre, Co. Chorcaí