Scoil: Curraichín (B.) (uimhir rolla 15978)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Seán Ó Scothlaoich

Ar an leathanach seo

1. Bhí sagart fadó i Paróiste Gleannbeithe agus tá gleanncártaigh sa paróiste sin agus cuaidh an sagart gach Domhnach go Gleanncarthaigh cun an Aifreann a rádh san tséipéal ann. Thuas tré Cumar na (Bainríogh) Muc agus Cumar na Bainríogh a théigheadh sé ar capall Diallait. Aon mhaidean amhain bhí sneachta ann agus ceo agus do chaill an sagart an slighe. Ní raibh fhios aige cá raibh sé ag dul. Acht do chonnaich sé capall eile roimis amach agus bean áluinn ar an gcapall. Dúbhairt sé leis fein go leanfadh sé an capall eile agus do lean. Cuaidh an
    Seán Ó Scothlaoich
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)