Scoil: Curraichín (B.) (uimhir rolla 15978)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Seán Ó Scothlaoich

Páirc an Cac Íarainn:-
    Tá an páirc in aice le páirc na gloch ndubh. Ta rud dearg ann a thagann trí an dtalamj i áit go mbíonn uisge stoptha ann
    Páirc an Phortaig
    Ta páirc in aice mo tighe agus pairc an phortaig an ainm atá air mar do bhí portac ann fadó. Is minic a chloisinn mo shean - mháthair ag caint mar gheall ar an bpotach sin. Dúbhairt sí gur mhinic an lá a briseadh sí a dhrom ag deanamh crúca móna ann.
  2. Do bhí fear ann fadó i nDúmchcha agus bhí aon mac amhain aige. Lá amhain do bhí sé ag dul go dtí Cíll Orglan chun mala plúir do ceannach. Do chúaidh sé isteach i d'tig Osda chun púint dighe a thógaint
    Seán Ó Piogóid
    Na Dumhcha, Co. Chiarraí