Scoil: Kilmacteige (B.) (uimhir rolla 15500)

Cill Mhic Thaidhg, Co. Shligigh
Mícheál Ó Cuirnín

Ar an leathanach seo

1. Tagann laethanta na riabhaigh san Earrach agus is iongantach na scéalta iad atá le h-innsint i dtaoibh na laethanta seo. Bhí sean-bhó riabhach ann uair amhain agus ní raibh a fhios ag éinne cad a b'aois di - ba é an port i gcomhnuidhe da bhfeadadh sí an bhuaidh do bhreith ar an Márta go mbéadh saoghal aoibhinn aici an cuid eile de'n bhlian. Mar ghnughach leis bhí Márta na bliana seo fuar o thus go deireadh. I rith na h-aimsire ní bheadh an cioth cloch sneachta imthighthe nuair a bheadh cheann ar a thoir i dtreo nar furasta d'aon ainmhidhe maireachtáil. Ar a shon sin ba dheacair de'n sean-bho brigh na anam a bheith innti luch na tapacht gan fothan o an faite na greim le n-ithe, ach b'e toil Dé go raibh, agus deirtear ag dul faoi na
    Michael Murphy
    Brigid Marren