Scoil: Cill Ainbhthin (uimhir rolla 14591)

Cill Aithnín, Co. na Gaillimhe
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    stocaí sa mbaile de'n snáth a dhéanann siad sa mbaile. Tá trí túirne in ár mbaile agus bíonn na mná ag déanamh snátha. Chuireann siad cuid de'n olann go Gaillimh le snátha agus flainín a dhéanamh dhe agus deannann siad bainíní agus dráranna de'n fhlainín. Bhíodh fallaing ghá chaitheamh ag na mná fadó acht is ag corr dhuine atá ceann anois. Chaithean na daoine píosa eadaighe donn lá San Seán agus chaitheann siad píosa éadach ban thar timcheall a mhuineál an chéad lá do Shamhain.
    Úna Bhreathnach
    Machaire Beag
  2. Níl acht aon táilliúr ins an bparáiste. Déanann sé cultaca de gach saghas éádaigh. Tagann táilliúirí eile thart agus fanann siad cúpla seachtmhain í dtígh an táílliúrí ag obair dhó. Tugann an táilliúr páigh do na táilliúrí a bhíonns ag teacht thart.
    Déanann sé cultacha cheanneasna agus caitheann
    Máire Bhreathnach