Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear i n-a (chomhnuidhe?) san Áird Mhóir ní raibh sa teach acht é féin, bhí luch sa teach agus bhíodh sí ag chuir trioblóid air an fear chuile oidhche nuair a bhíodh sé na chodladh.
    Bhí sí sa teach ar feadh dhá bhliadhain.
    D'imthigh an fear lá soir faoi an tír ag toruigeacht oibrigh lean an luch é agus nuair a bhreathnuigeadh sé i n-a dhiad bhiod an luch taobh thiar de.
    Bhí sé ag siubhal agus is ghearr go bhfaca sé beirt fhear ag obair taobh istigh i ngarrdha thosuigh sé ag chainnt leo. Bhíodar ag cainnt faoi an luch agus shíleadar í a mharbhadh acht chinn sé ortha.
    D'imthigh an fear leis i n-a bhealach agus d'imthigh an luch i n-a
    Muiréad Ní Níadh